Ριζότο με Porcini και Λουκάνικα του Vincenzo Zanni

Υλικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

350 gr. ρύζι arbo­rio ή carnaroli

1 κρεμμύδι

2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ζεστό)

120 gr. φυτικά έλαια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

400 gr. μανιτάρια champignon

300 gr. λουκάνικο (χωρίς πολλά μυρωδικά)

1 ποτήρι λευκό κρασί

200 gr. Pecori­no Romano Auric­chio (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ‑ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)

μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 gr. φυτικά έλαια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, τα μανιτάρια, όλα ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας (περίπου 18 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι). Προσθέτουμε το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τo Pecori­no Romano Auric­chio ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top