Ριζόττο της Ήρας Κουτούδη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

ρύζι για ριζόττο ‑arbo­rio αν βρείτε 

2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

1/2 κρεμμύδι τριμμένο 

1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί 

1 πακέτο μανιτάρια,  όχι στρογγυλά 

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για σωτάρισμα μανιταριών 

1 lt νερό ζεστό με 3 κύβους ζωμού κότας

6 κ.σ. Pecori­no Romano ή Parmezziano Reggiano 

1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO 

1 ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

Αυτή την υπέροχη συνταγή είχα φάει πριν 21 χρόνια στο σπίτι της φίλης μας Ήρας Κουτούδη.

Βάζουμε 2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην κατσαρόλα και καίμε το ρύζι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με 1/2 ποτήρι λευκό κρασί. Έχουμε ετοιμάσει το βραστό ζωμό (1 lt νερό και 3 κύβους ζωμού κότας).

Πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό στο rizot­to, έχουμε κόψει τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα έχουμε σωτάρει με 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο άσπρο κρασί. Τα μανιτάρια να έχουν μαλακώσει τόσο ώστε να τρώγονται. Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα λίγο-λίγο με κουτάλα, όσο πάρει. Πριν εξαντλήσουμε το ζουμί, προσθέτουμε τα ψημένα μανιτάρια και το Pecori­no Romano ή την Parmeziano Reg­giano και σβήνουμε τη φωτιά. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο rizot­to 1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO. Έχουμε ψιλοκόψει το μαϊντανό (πολύ ψιλό) και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μία τούφα μαϊντανό. Καλή απόλαυση! 

Share