Ριζότο με χοιρινό και μανιτάρια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

250 gr. χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια και σοταρισμένο
500 gr. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
5 φλιτζάνια ζωμός κότας, με λίγο αλάτι
50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 ½ φλιτζάνι ρύζι Αρμπόριο
½ φλυτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
12 κλωναράκια φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι. Έπειτα από 2 λεπτά ρίξτε το ζεστό ζωμό (λίγο-λίγο) κι αφήστε το ρύζι να βράσει, μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας, το κρασί, τα μανιτάρια, την κρέμα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και την πιπεριά. Αφήστε τα για 2–3 λεπτά.  

Συμβουλή: Σερβίρετέ το με λεμόνι, καβουρντισμένο κουκουνάρι, ψημένο προσούτο και παρμεζάνα. 

Share