Ισπανικό ριζότο

Υλικά

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
ή ½ κουταλάκι σάλτσα τσίλι
1 κουταλάκι τούρμερικ
λίγες ίνες σαφράν
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 στήθη κότας, χωρίς τα κόκαλα και κομμένα σε λεπτές φέτες
ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού
400 gr. ρύζι Αρμπόριο
180 ml λευκό κρασί
900 ml ζωμός λαχανικών, κότας ή βοδινού
2 κουταλιές πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
φρέσκα αρωματικά χόρτα
φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο

Εκτέλεση

Ρίξτε το σαφράν στο ζεστό ζωμό. Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε την πάπρικα, το τσίλι, το τούρμερικ και το σκόρδο. Αφήστε τα για 1 λεπτό ν’ απελευθερώσουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο κι αφήστε να πάρουν χρώμα. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ρύζι και το κρασί. Ανακατώστε καλά και μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε τον πελτέ, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού κι αφού πάρουν μια βράση προσθέστε σιγά σιγά το ζωμό, μισό φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατώνοντας συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, βγάλτε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά χόρτα και το πιπέρι, ανακατώστε και σερβίρετε αμέσως. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top