Σαλάτα με Καραμελωμένο Κοτόπουλο και Noodles

Υλικά

1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλιά fish sauce

2 κουταλάκια sam­bal oelek (**)

750 gr. φιλέτο κότοπουλο

6 κρεμμυδάκια

1 μεγάλο καρότο

2 καυτερή πιπερίτσα

420 gr. noo­dles με αυγό

Indone­sian Dressing

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σκούρα ζάχαρη, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, την fish sauce και το sam­bal oelek σε ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε για 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα μας να καραμελώσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά και να να καραμελώσει απ’ έξω, γυρίζοντας κάθε λίγο για να κάνει κρούστα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες μήκους περίπου 5 εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε με το καρότο και την πιπερίτσα. Βράζουμε το καρότο και την πιπερίτσα ξεχωριστά για να μαλακώσουν. Βάζουμε τα noo­dles σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε με βραστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο, τα noo­dles, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπερίτσα και περιχύνουμε με Indone­sian Dress­ing.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top