Τούρτα Ρυζιού με Σπαράγγια και Saffron

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κρεμμύδι

5 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών (1 1/2 κύβο)

1/2 κουταλάκι Saf­fron (κρόκος)

3/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί

1 κονσέρβα σπαράγγια πράσινα

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

50 gr. Roquefort

200 gr. μανούρι σε φετάκια

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε και κόβουμε τα στελέχη και τις κορφούλες σε μπουκιές.
Σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και τα σπαράγγια για 2–3. Σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμισθεί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζωμό. Διαλύουμε τον κρόκο στον υπόλοιπο ζωμό, το ρίχνουμε στο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ’αφήνουμε για 10 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μία κατσαρόλα. Στον πάτο της τοποθετούμε ένα λαδόχαρτο. Σουρώνουμε το μισό ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Από επάνω πασπαλίζουμε τα μισά σπαράγγια, σκορπίζουμε το ροκφόρ και σκεπάζουμε με τις φέτες μανούρι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και πιέζουμε με ένα κουτάλι. Όλη η διαδικασία γίνεται πάνω στη φωτιά και διαρκεί 5 λεπτά. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τα χερούλια της κατσαρόλας και τη βάζουμε στο grill μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις γίνει αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα, βγάζουμε τη λαδόκολλα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια και σερβίρουμε. 

Share