Ρύζι Πιλάφι στον Ατμό

Υλικά

1 ποτήρι ρύζι bas­mati
1 ποτήρι και 1 δάχτυλο ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση

Πλένω καλά το ρύζι να φύγει το άμυλο. Βάζω το ζωμό στην κατσαρόλα, ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω. Μόλις πάρει βράσει κλείνω το μάτι και αφήνω να απορροφήσει το ζωμό. Μετά από μισή ώρα έχω ένα σπυρωτό πιλάφι.

* Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με γαρίδες. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top