Περσικό Ρύζι

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

6 άτομα

2 φλυτζάνια μπασμάτι
5 φλυτζάνια νερό
1 mag­gi λαχανικών ή κοτόπουλο
λίγο αλάτι
½ φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 gr. γιαούρτι

Εκτέλεση

της Ελίνας Γεωργίου

Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο 5′ και σουρώνουμε.
Βάζουμε μόνο στον πάτο της κατσαρόλας ένα λαδόχαρτο. Ζεσταίνουμε ½ φλυτζάνι βούτυρο με ¼ φλυτζάνι νερό και λίγο αλάτι και χύνουμε το μισό μείγμα πάνω στο λαδόχαρτο. Παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το ρύζι που έχουμε στο σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με 200 gr. γιαούρτι. Στρώνουμε στη βάση της κατσαρόλας το μείγμα ρύζι – γιαούρτι. Αδειάζουμε το υπόλοιπο ρύζι στην κατσαρόλα σαν βουναλάκι. Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και κάνουμε στην κορυφή του βουνού μια τρύπα μέχρι κάτω. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βουτυρόνερο γύρω γύρω το ρύζι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 5′. Μετά κατεβάζουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε για 25′. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την ακουμπάμε στο μάρμαρο. Μετά από 10′ ανοίγουμε την κατσαρόλα και αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. 

Share