Spaghetti Bolognese
Υλικά
200 gr. κιμά
½ καρότο
λίγο σέλινο
ένα μέτριο κρεμμύδι
μοσχοκάρυδο
2 κουτιά ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ 410 gr.
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
του Giovanni Mercuri
Χωρίς να ανοίξουμε τη φωτιά, βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στην κατσαρόλα, τον κιμά, το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι αφού τα έχουμε πολτοποιήσει. Ανάβουμε την φωτιά και αφού τα σωτάρουμε με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε λίγο φρέσκο γάλα.
Αφού τα υπόλοιπα υλικά πιούν το γάλα, προσθέτουμε άλλο μισό φλυτζάνι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και βράζουμε για δύο ώρες. Τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο.
Αντί για spaghetti μπορούμε να βάλουμε ταλιατέλες.
Σερβίρεται με παρμεζάνα.