Κέικ Καρότο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

3 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη

4 αυγά

2 κουταλιές Cognac

3 κουταλάκια Bak­ing Powder

λίγο αλάτι

2 φλυτζάνια τριμμένο καρότο

1 φλυτζάνι φουντούκια ή καρύδια

3/4 φλυτζανιού σταφίδες

1 κουταλιά κανέλλα

Για την επικάλλυψη αν θέλουμε :

1 κουταλιά λεμόνι

6 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές ζάχαρη

λίγο τυρί PHILADELPHIA

Εκτέλεση

Της Φαίνηs Πανηγύρη (16/4/2010)

Βάζουμε στο mix­er το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε πρώτα τα αυγά ένα — ένα, μετά το κονιάκ και την κανέλλα. Χαμηλώνουμε την ένταση του mix­er, προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, το φουντούκι ή το καρύδι, τις σταφίδες περασμένες στο mul­ti και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα  αλεύρου και Bak­ing Pow­der. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε με ζεσταμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και κατόπιν αλευρώνουμε ένα ταψάκι No 30. Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Αν θέλουμε ετοιμάζουμε το μείγμα επικάλυψης με λίγο τυρί PHILADELPHIA, 1 κουταλιά λεμόνι, 6 κουταλιές γάλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και αφού το ζεστάνουμε σε κατσαρολάκι, περιχύνουμε το κέικ μας.

Καλοφάγωτο !

Share