Κέικ Καρότο
Υλικά
1 φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές Cognac
3 κουταλάκια Baking Powder
λίγο αλάτι
2 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλυτζάνι φουντούκια ή καρύδια
3/4 φλυτζανιού σταφίδες
1 κουταλιά κανέλλα
Για την επικάλλυψη αν θέλουμε :
1 κουταλιά λεμόνι
6 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο τυρί PHILADELPHIA
Εκτέλεση
Της Φαίνηs Πανηγύρη (16/4/2010)
Βάζουμε στο mixer το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε πρώτα τα αυγά ένα — ένα, μετά το κονιάκ και την κανέλλα. Χαμηλώνουμε την ένταση του mixer, προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, το φουντούκι ή το καρύδι, τις σταφίδες περασμένες στο multi και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και Baking Powder. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε με ζεσταμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και κατόπιν αλευρώνουμε ένα ταψάκι No 30. Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
Αν θέλουμε ετοιμάζουμε το μείγμα επικάλυψης με λίγο τυρί PHILADELPHIA, 1 κουταλιά λεμόνι, 6 κουταλιές γάλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και αφού το ζεστάνουμε σε κατσαρολάκι, περιχύνουμε το κέικ μας.
Καλοφάγωτο !