Κέικ Σοκολάτα, Θεσπέσιο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 πακέτο  Farine Up 500 gr. Μύλοι Αγ.Γεωργίου

1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο

1/2 ποτήρι πορτοκάλι

250 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

3 αυγά

2 κουβερτούρες ΙΟΝ

3/4 ποτηριού ζάχαρη

1/3 φιάλης απόσταγμα βανίλιας ή πορτοκάλι

2 κουταλάκια Bak­ing Powder

1 σφηνάκι Cognac ΜΕΤΑΧΑ

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το λάδωμα της φόρμας κέικ

Εκτέλεση

της Ερατώς Κοντοπίδη

Αφού έχει μαλακώσει το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το βάζουμε στο mix­er και το χτυπάμε να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όσο δουλεύει το mix­er μας προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά ένα-ένα, το γάλα, το πορτοκάλι, τη βανίλια, το Cognac και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου (Farine Up και Bak­ing Pow­der ) και χτυπάμε λίγο, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί (δηλαδή βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ένα μπρικάκι με τις κουβερτούρες μέχρι να λιώσουν) και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε μόλις κρυώσουν λίγο φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε τόσο, όσο να μην πήξουν.

Λαδώνουμε μία φόρμα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ μας και να βγει εύκολα από τη φόρμα μας. Χτυπάμε τη φόρμα στο νεροχύτη μας και αναποδογυρίζουμε να φύγει το αλεύρι που δεν έχει κολλήσει στη φόρμα και περιττεύει. Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό λευκό μείγμα. Βάζουμε λίγο από το υπόλοιπο λευκό μείγμα σε μπωλ, το ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ρίχνουμε στη φόρμα μας. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο λευκό μείγμα. Χτυπάμε τη φόρμα μας 3 φορές στον πάγκο μας, προκειμένου να σπάσουμε τις φυσαλίδες του κέικ. 

Ανάβουμε το φούρνο στους 170°C, κάτω αντίσταση και αέρα (έχουμε ανάψει το φούρνο μόλις ξεκινήσαμε την παρασκευή του κέικ), τοποθετούμε το κέικ στη δεύτερη σχάρα από κάτω προς τα πάνω και ψήνουμε για 45 λεπτά της ώρας, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μας. Αφού βγάλουμε το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ευχαριστούμε πολύ την Κα Ερατώ Κοντοπίδη για τη συνταγή, η οποία κατά τη γνώμη του aristonkitchen.gr είναι η καλύτερη συνταγή κέικ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ!!! Μας έδωσε την συνταγή πέρσι τον Ιούνιο, λίγο πριν γεννήσει το αγοράκι της …
Να σας ζήσει Ερατώ, γερός ο μικρούλης σας, τυχερός και Mas­ter Chef!!! 

Share