Kέικ με Φρουτάκια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (1 φλυτζάνι και 1/4)

3 και 1/2 φλυτζάνια Farine Up

400 gr. ζάχαρη

250 gr. (ένα ποτήρι νερού ) χυμό πορτοκάλι φρέσκο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

4 αυγά

1 ποτήρι νερού φρουτάκια (κόντιτα στα super market)

Εκτέλεση

Xτυπάμε στο mix­er το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για 3 λεπτά και κατόπιν  προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα αυγά. Μετά προσθέτουμε το Farine up. Aλευρώνουμε τα φρουτάκια κόντιτα και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσοχή, αν δεν αλευρώσουμε τα φρουτάκια, δεν θα κρατηθούν στο κέικ μας. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε με τα χέρια τη φόρμα μας με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του σκεύους μας. Στη συνέχεια αλευρώνουμε τη φόρμα και τη χτυπάμε ελαφρά στις πλευρές της, να πάει το αλεύρι παντού. Έτσι το κέικ μας, δε θα κολλήσει και θα βγαίνει εύκολα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο (καλό είναι να  ανοίξουμε  το φούρνο μας όταν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής του κέικ) για περίπου 1 ώρα στους 180°C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο, τουλάχιστον την πρώτη μισή ώρα. Σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε τα φρουτάκια με καρύδια ή σταφίδες, η ποσότητα που χρειάζεστε είτε από το ένα, είτε από το άλλο, είναι ένα γεμάτο ποτήρι νερού. Μην ξεχάσετε και αυτά να τα αλευρώσετε καλά στον πάγκο σας, πριν τα βάλετε στη ζύμη. Χτυπήστε τη φόρμα στον πάγκο 2–3 φορές, για να σπάσετε τις φυσαλίδες που πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί. 
Καλή επιτυχία!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top