Γιαουρτοκέϊκ με Μήλο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

400 gr. αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

6 κρόκοι και 6 ασπράδια

1 γιαούρτι

χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

3 κουταλάκια Bak­ing Powder

1 βανίλια

2 μήλα

λίγη κανέλα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τα μήλα τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια και τα κόβουμε σε φέτες, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Ραντίζουμε τις φέτες με λίγη ζάχαρη, λεμόνι και κανέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπωλ. Χωρίς να πλύνουμε το μίξερ βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Όσο χτυπιούνται αυτά, ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη βανίλια και το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Όταν αναμιχθούν καλά, ρίχνουμε λίγη μαρέγκα και σταματάμε το μίξερ. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Σε μια φόρμα με τρύπα Νο 28, την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει, ρίχνουμε το μείγμα μας. Από πάνω μπήγουμε τα μήλα μας, με τις φλούδες λίγο να εξέχουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C. 5 λεπτά αφού βγει από το φούρνο, ξεκολλάμε τις άκρες και αναποδογυρίζουμε και ξαναγυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
Όταν γίνει χλιαρό, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top