Kέικ Βουτύρου της Xρύσας Παραδείση
Υλικά
250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (1 φλυτζάνι και 1/4)
400 gr. ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
3 και 1/2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
ή Farine Up 400 gr. (όχι όλο το πακέτο)
4 αυγά
250 gr. γάλα φρέσκο (1 και 1/4 φλυτζάνι )
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
1 βανίλια
2 κουταλάκια Baking Powder (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι σκληρό και όχι Farine Up)
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Η αξεπέραστη original συνταγή, της Χρύσας Παραδείση
Χτυπάμε στο mixer το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα 4 αυγά. Στο χτυπημένο μείγμα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ρίχνουμε το ξύσμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι (το οποίο έχουμε ανακατέψει με το Baking Powder) ή αν θέλουμε αντί αλεύρι με Baking Powder, χρησιμοποιούμε Farine up. Aλείφουμε τη φόρμα του κέικ μας με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τα χέρια μας, να πάει παντού και κατόπιν ρίχνουμε στην φόρμα αλεύρι, φροντίζοντας να πάει παντού, για να βγαίνει εύκολα μετά το ψήσιμο το κέικ μας. Γεμίζουμε τη φόρμα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο μας 2 φορές, προκειμένου το κέικ μας να μην έχει φυσαλίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο καλά φούρνο στους 180°C για 1 ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε τον φούρνο. Μόλις γίνει το βγάζουμε από τη φόρμα αμέσως και πασπαλίζουμε αν θέλουμε, όταν είναι χλιαρό άχνη ζάχαρη.
Αυτή είναι η original συνταγή της αξεπέραστης δημιουργού συνταγών Χρύσας Παραδείση, χωρίς λάθη. Θα την πετύχετε, ακόμα και αν φτιάχνετε πρώτη φορά κέικ. Αν δεν θέλετε το κέικ σας να έχει σκληρή κρούστα εξωτερικά, δεν θα πρέπει να χτυπήσετε πολύ ώρα στο mixer τα υλικά, το πολύ 5 λεπτά. Φυσικά να έχουν ανακατευτεί καλά.. Καλή επιτυχία !
Από το αρχείο μας, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε το 1948. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ- ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αν προτιμάτε τη γεύση βουτύρου. Τα γραμμάρια που πρέπει να βάλετε στη δόση είναι τα ίδια.