Ουγγαρέζικο Cake με Χουρμάδες ή Δαμάσκηνα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

5 ασπράδια

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

2 κουταλιές Corn Flour

1 βανίλια

2 κουταλάκια ξύδι

100 gr. τριμμένη κουβερτούρα

250 gr. χουρμάδες ή δαμάσκηνα

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

λίγο αλάτι, λεμόνι

λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε στο mix­er τα ασπράδια, τα χτυπάμε με το μείγμα αλατιού-λεμονιού. Όταν πήξουν προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύδι. Όταν γυαλίσει η μαρέγκα μας, σταματάμε το mix­er και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη και το Corn Flour. Προσθέτουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα και τα φρούτα μας (χουρμάδες προτιμούνται). Ανακατεύουμε απαλά.

Αλείφουμε μία φόρμα χωρίς τρύπα Νο 28 με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 170–180°C για 40–45 λεπτά.

Το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει για 10–15 λεπτά, το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τρίμα κουβερτούρας. 

Share