Tabbouleh

Υλικά

3 μέτριες τομάτες
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
5 φλιτζάνια φρέσκο μαϊντανό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φρέσκια μέντα
1/4 φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Το tab­bouleh είναι μία σαλάτα της Μέσης Ανατολής την οποία αγαπάμε όλοι και είναι καταπληκτική. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πιάτα γιατί περιέχει πολλές ίνες και μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης C.

Ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους κρατώντας όσο πιο πολύ από το χυμό τους. Τις τοποθετούμε μαζί με το χυμό σε σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει ήδη το πλιγούρι, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τον μαϊντανό σε ψιλά κομμάτια με ψαλίδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την μέντα και κρατάμε τα κομμένα υλικά ξεχωριστά.
Βάζουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και την μέντα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το πλιγούρι με την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το φυσικό χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αφού το έχουμε χτυπήσει καλά σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι. Το ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Συνδυάζεται με κρεατικά, κοτόπουλο και ψάρι ψητό. Μπορείτε να το σερβίρετε μέσα σε ένα φύλλο από μαρούλι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top