Σαλάτα με Καρπούζι, Φουντούκια με Vinaigrette από Σμέουρα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1/3 φλιτζανιού ωμά φουντούκια
1/2 μέτριο καρπούζι χωρίς τους σπόρους
150 gr. μαρούλι
300 gr. σαλάτα
150 gr. φρέσκα σμέουρα

Υλικά για την vinai­grette από σμέουρα:

150 gr. σμέουρα
2/3 φλιτζανιού φυστικέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξύδι από σμέουρα

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα στεγνό ρηχό ταψί σε μέτριο φούρνο για 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις τα βγάλουμε τα τυλίγουμε σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε μέχρι να ασπρίσουν και τα χοντροκόβουμε. Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε ένα μπωλ βάζουμε το καρπούζι, με τα μαρούλια και τα σμέουρα. Περιχύνουμε με τη vinai­grette και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. 

Για τη vinai­grette:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουνε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνουμε τη vinai­grette μέσα από ένα σουρωτήρι. 

Share