Σαλάτα με Σπανάκι, Bacon και Crouton

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 γαλλική μπαγκέτα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

60 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

10 πολύ λεπτές φέτες bacon

1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κρόκος αυγού

2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon

1/4 κουταλάκι Tabasco

1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί

2 κουταλάκια χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια κρέμα γάλακτος

1 extra σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

125 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

400 gr. μικρά φύλλα σπανάκι

5 σφιχτά βρασμένα αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε τη γαλλική μπαγκέτα κατά μήκος στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές φετούλες. Ανακατεύουμε τα 60 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη μία σκελίδα σκόρδο. Τοποθετούμε τις φετούλες σε μονή σειρά σε ένα ρηχό ταψί και τις περνάμε με το μείγμα του ελαιόλαδου με το σκόρδο. Το φρυγανίζουμε σε μέτριο φούρνο για 8 λεπτά ή μέχρι τα crou­tons μας να ροδίσουν.

Βγάζουμε την κρούστα από το bacon και κόβουμε τις λωρίδες σε τέταρτα. Το μαγειρεύουμε σε τηγάνι που έχουμε αλείψει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσει το θρυμματίζουμε.

Ανακατεύουμε τον κρόκο μαζί με τη μουστάρδα, το Tabas­co, το ξύδι, το λεμόνι, την κρέμα και το υπόλοιπο σκόρδο. Αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 125 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το dress­ing. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Προσθέτουμε τα αυγά, τα crou­tons και το bacon στο μπωλ και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Σημ.: Αντί για bacon μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε prosciutto. 

Share