Ρώσικη Παντζαροσαλάτα

Υλικά

4–5 μέτρια φρέσκα παντζάρια

3 μέτριες πατάτες

1 φλυτζάνι αρακά

1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Sour cream dressing

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, το καθένα ξεχωριστά. Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα κόβουμε σε σχήμα σφήνας. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε σφήνες. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Βράζουμε και το αρακά ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος βάζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπωλ. Περιχύνουμε με Sour cream dress­ing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top