Σαλάτα Nicoise
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι
4 μέτρια τοματάκια Λαγκαδά
3 κλαράκια σέλινο
3 σφιχτά βρασμένα αυγά
200 gr. πράσινα φασολάκια
12 ολόκληρα φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα, κομμένα κατά μήκος στα δύο
425 gr. τόνος κονσέρβα λαδιού, στραγγισμένος και τριμμένος
100 gr. ελιές μικρές μαύρες
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φετούλες. Κόβουμε τις τομάτες σε σφήνες και βγάζουμε τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Καθαρίζουμε τα φασολάκια και βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά. Στραγγίζουμε. Μετά τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
Βάζουμε στην πιατέλα τα υλικά μας με την εξής σειρά: κρεμμύδι, τομάτα, σέλινο, αυγό, φασολάκια, φιλέτα αντζούγιας και τόνο. Γαρνίρουμε με τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό. Περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα το dressing με λεμόνι & σκόρδο.