Πάπια με Σάλτσα Πορτοκαλιού Σαγκουίνι

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

90 gr. ζάχαρη
310 ml χυμό από πορτοκάλι σαγκουίνι (από 6 φρούτα περίπου)
φέτες από 2 πορτοκάλια σαγκουίνι
4 μισά από στήθος πάπιας, καλά καθαρισμένα
1 ματσάκι νεροκάρδαμο, χωρίς τα κοτσάνια
3 κουταλιές σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη και 1 κουτάλι νερό σε ένα τηγάνι, κουνώντας το ώστε να βραχεί η ζάχαρη. Βράζουμε πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας το μείγμα μέχρι να γίνει καφέ σαν καραμέλα, περίπου 3 λεπτά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, προσεκτικά για να μην πιτσιλίσει. Το επιστρέφουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του σιροπιού, 10–13 λεπτά αργότερα. Το βάζουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα στήθη της πάπιας, με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα, για περίπου 8 λεπτά και αδειάζουμε το λίπος από το τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει σκούρα. Γυρνάμε και αφήνουμε ακόμα για 3 λεπτά αν θέλουμε σενιάν, 4 λεπτά για μέτρια και 5 λεπτά για καλοψημένα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα για 5 λεπτά.

Χωρίζουμε το νεροκάρδαμο στα πιάτα μας, τα οποία έχουμε θερμάνει. Κόβουμε το κάθε στήθος πάπιας και τακτοποιούμε τις φέτες πάνω στο νεροκάρδαμο. Βάζουμε ακτινωτά 5–6 φέτες πορτοκάλι δίπλα στα στήθη. Περιχύνουμε 2 κουταλιές σάλτσας σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζουμε με ρόδι, αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Share