Spaghetti Κόκκινου Κρασιού με Κόκκινο Πιπέρι και Κρεμμύδι
Υλικά
375 gr. spaghetti ολικής αλέσεως
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση Merlot ή Zinfandel
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο
250 gr. μπρόκολο (μόνο τα λουλούδια)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
125 gr. κινέζικα μαύρα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα (μόνο τα κεφάλια)
30 gr. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε ξανά στο σκεύος. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε ακόμα για 2–3 λεπτά, λίγο πριν είναι al dente. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην άκρη και κρατάμε το κρασί.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο να είναι λίγο τραγανό, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κρασί που έχουμε κρατήσει και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι τα 3/4 του υγρού να έχουν εξατμιστεί. Σερβίρουμε σε ρηχά μπωλ πασπαλίζοντας με τη φέτα.