Τραγανές Αγκινάρες με Λεμόνι

Υλικά

4 μέτριες αγκινάρες
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας μόνο 2 εκ.. Βγάζουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβουμε τις κορυφές από τα υπόλοιπα. Βγάζουμε μερικά από τα εσωτερικά φύλλα και βγάζουμε με ένα κουτάλι το “τριχωτό” υλικό από το κέντρο. Αλείφουμε τις αγκινάρες με λίγο λεμόνι. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα με το άνοιγμα κάτω, πιέζοντας λίγο ώστε να “απλώσουν” λίγο τα φύλλα προς τα έξω.

Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε καλά τις αγκινάρες με το άνοιγμα προς τα κάτω για 5 λεπτά και τις γυρίζουμε. Τις τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να γίνουν τρυφερές. Τις βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανανεώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι. Όταν κάψει πολύ καλά ξαναβάζουμε τις αγκινάρες μέσα. Τις τηγανίζουμε καλά για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουνε καλά. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τις αγκινάρες σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και το σκόρδο και σερβίρουμε ζεστές. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top