Noodles ρυζιού με γαρίδες και φρέσκο ανανά από την Chef Καρολίνα Δωρίτη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για 4 μερίδες

250 gr. λεπτά noo­dles ρυζιού

300 gr. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)

1–2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

1 αγγουράκι μικρό κομμένο σε λεπτές φετούλες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο αρακά

1 μικρή κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) κομμένη σε λεπτές φέτες ή σε κύβους

3–4 χοντρές φέτες φρέσκου ανανά

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας φυστίκια (peanuts) καβουρδισμένα

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

1 κουταλιά της σούπας μαυροκούκι

λίγο τριμμένο τσίλι φρέσκο ή σκόνη (προεραιτικά)

λίγο φρέσκο ξύσμα λάιμ

ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL

Για το dressing:

4 κουταλιές της σούπας soy sauce ή tamari

4 κουταλιές χυμό λάιμ (ή λεμόνι)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα noo­dles ένα μεταλλικό μπωλ ή κατσαρόλα και τα καλύπτετε με βραστό νερό. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Αν δεν έχουν μαλακώσει τα αφήνετε λίγο ακόμα, αλλά θέλουν προσοχή μην μαλακώσουν παραπάνω. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. (Καλό είναι να ακολουθήσετε και τις οδηγίες του πακέτου). 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι-γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και το αλείφετε με λίγο ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Ψήνετε ελαφρά τις φέτες του ανανά και από τις δυο πλευρές (1–2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποτυπωθούν τα σημάδια του τηγανιού πάνω στον ανανά). Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. 

Σε ένα άλλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζετε μια πλούσια κουταλιά της σούπας ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ, και στη συνέχεια τις γαρίδες. Σωτάρετε ελαφρά για λίγα λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τον αρακά και ανακατεύετε. 

Share