Σαλάτα του Chef

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

350 gr. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
3 μέτριες τομάτες
1 μεγάλο μαρούλι
200 gr. ζαμπόν μπούτι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 gr. γραβέρα ή έμμενταλ κομμένο σε λεπτές φέτες
3 βρασμένα σφιχτά αυγά κομμένα σε τέταρτα

Υλικά για τη sauce vinai­grette:
125 ml ελαιόλαδο
60 ml άσπρο ξύδι από κρασί
2 κουταλάκια μουστάρδα με μπαχαρικά
1/4 κουταλάκι τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μέχρι να ασπρίσει. Αμέσως μετά το τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε κάθε τομάτα στα 8, σε σχήμα σφήνας. Πλένουμε το μαρούλι και κόβουμε τα φύλλα του σε μικρά κομμάτια με τα χέρια.
Χωρίζουμε το μαρούλι στα πιάτα, από πάνω στρώνουμε το κοτόπουλο, την τομάτα, το ζαμπόν, το τυρί και το αυγό και στο τέλος περιχύνουμε με sauce vinai­grette.

Οδηγίες για τη sauce vinai­grette:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο με βιδωτό καπάκι και χτυπάμε καλά. Αν θέλουμε να γίνει πιο κρεμώδης, χτυπάμε στο mix­er. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, σε δοχείο με καπάκι. 

Share