Μοσχάρι Stir Fry με λαχανικά, Κάσιους και άγριο ρύζι της Chef Καρολίνας Δωρίτη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

(για 3 μερίδες)

500 gr. μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο ή σπάλα ή μπριζόλα)

1 κρεμμύδι άσπρο

1 1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

3 μέτριες πιπεριές χρωματιστές

4–5 μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο μανιτάρι)

1 κ.σ. αρακάς

6–7 φουντίτσες φρέσκο μπρόκολο

1 κ.σ. φυστίκια κάσιους

1/2 φινόκιο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. Oys­ter Sauce

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 10% COCONUT OIL

χυμό από ένα λάιμ 

1 φλυτζάνι άγριο ρύζι

3 φλυτζάνια νερό

αλάτι

Εκτέλεση

Η συνταγή της Chef μας Καρολίνας Δωρίτη, παρουσιάστηκε από την ίδια στην εκπομπή ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ στις 10–6‑2017.


Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε αντίστοιχα και το κρεμμύδι, το φινόκιο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 10% COCONUT OIL. Βάζουμε το τριμμένο τζίντζερ, το κρέας, τα κρεμμύδια και το φινόκιο και σωτάρουμε ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δυο-τρία λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κάσιους, τη σόγια και την Oys­ter Sauce. Ανακατεύουμε ελαφρά για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λάιμ. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι. 

Για το ρύζι


Βράζουμε τρία φλυτζάνια νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και ένα φλυτζάνι άγριο ρύζι. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, το σουρώνουμε και σερβίρουμε. 

Share