Beef Bourguignon με λιωμένες πατάτες πασπαλισμένες με Pecorino Romano, του Chef Γιώργου Παπακώστα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι στήθος κομμένο σε κύβους

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

150 gr. μπέικον χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 καρότο χοντροκομμένο

2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. τομάτα πελτέ

2 κ.σ. αλεύρι

750 ml κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνη

2–3 κοτσάνια θυμάρι

200 gr.  μανιτάρια

1 κιλό πατάτες

3 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 gr.  PECORINO ROMANO AURICCHIO

Εκτέλεση

H συνταγή αυτή του Chef Γιώργου Παπακώστα, είναι απλή και πραγματικά γευστικά υπέροχη. Αισθητικά, είναι ότι πρέπει για τραπέζια στο σπίτι τις γιορτινές μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ, της Ελένης Μενεγάκη στις 27/11/2017.

1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το βάζουμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο για τουλάχιστον μια ώρα.
2. Σε γάστρα βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σε αυτό σωτάρουμε το μοσχάρι λίγο λίγο και το αφαιρούμε.
3. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το καρότο και σωτάρουμε για 10 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. 
4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
6. Προσθέτουμε το κρασί, δάφνη και θυμάρι και ξύνουμε τον πάτο να ξεκολλήσουν οι ζάχαρες.
7. Επιστρέφουμε το μοσχάρι στη γάστρα, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο στους 180 για 1 1/2 ώρα.
8. Βράζουμε τις πατάτες για 10–12 λεπτά, αφαιρούμε το νερό και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Λιώνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ. μαϊντανό και το PECORINO  ROMANO AURICCHIO.
9. Σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL σωτάρουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
10. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και ανακατεύουμε μέσα 2 κ.σ. μαϊντανό. 
11. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τα μανιτάρια και τις πατάτες ξεχωριστά. 

Share