Σουβλάκι της Μαμάς, της Εύας Παρακεντάκη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

20 gr. μαγιά νωπή

2 κ.γ. ζάχαρη

3 κ.σ. νερό χλιαρό

100 gr. γιαούρτι στραγγιστό 

2 κ.σ. ARISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη

300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι 

Dress­ing 

200 gr. γιαούρτι στραγγιστό 

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

ξύσμα 1 λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. μουστάρδα 

Μπιφτεκάκια γεμιστά

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό 

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

1 σφηνάκι ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμος

Γραβιέρα Κρήτης καρεδάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Εκπομπή MAMA MIA 27-11-2017 στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη να δουλέψει η μαγιά. 
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ARISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ με το γάντζο για 5 λεπτά ή στο χέρι δυνατό ζύμωμα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτάκια μόνο και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλές πίτες. Ψήνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τις πίτες με το αρωματικό μας γιαούρτι που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ με όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας γεμίζοντας τα με καρεδάκια γραβιέρας. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθούν και μέσα.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά στο φούρνο περασμένα σε σουβλάκι.
 

Share