Καπνιστή Μπριζόλα με Αμύγδαλα και Σάλτσα Γιαουρτιού

Υλικά

1 καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
8 αμύγδαλα ασπρισμένα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε στο τηγάνι το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Όταν ζεσταθεί βάζουμε τα αμύγδαλα, τα γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την μπριζόλα. Ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο τη μπριζόλα και τα αμύγδαλα. Εν τω μεταξύ βάζουμε στο mix­er το γιαούρτι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δυόσμο. Μόλις ανακατευτούν τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο να ζεσταθούν. Περιχύνουμε τη μπριζόλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με χοιρινή μπριζόλα, η οποία όταν γίνει, σκεπάζουμε το τηγάνι κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί με τον ατμό. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top