Roast Beef σε κρούστα μυρωδικών με ψητές πατάτες, του Chef Γιώργου Παπακώστα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για το μοσχάρι

ένα κομμάτι με 4 κόκκαλα από τη σπάλα

4 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

30 gr. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

20 gr. θυμάρι ψιλοκομμένο

15 gr. πιπέρι κόκκινο χονδροκομμένο

40 gr. αλάτι

2 ασπράδια αυγού

 Διακοσμητικά μυρωδικά 

π.χ.

3–4 κοτσάνια δενδρολίβανο

2–3 κοτσάνια θυμάρι

2–3 κλαράκια φρέσκια δάφνη

1 κλαράκι από έλατο

 Για τις πατάτες

 8 πατάτες 

2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κ.σ. αλάτι

8 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Εκτέλεση

Αγαπητές φίλες, όπως γνωρίζετε οι γιορτινές συνταγές (εννοώ για τραπέζια την περίοδο των εορτών) του Chef Γιώργου Παπακώστα εγγυώνται την επιτυχία του τραπεζιού σας. Παρακάτω η πρότασή μας, όπως την είδατε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ, της Ελένης Μενεγάκη την Τρίτη 12/12/2017.  

Διαδικασία για το μοσχάρι

1. Χτυπήστε με ένα σύρμα τα ασπράδια να αφρίσουν αλλά όχι να γίνουν μαρέγκα.
2. Με ένα πινέλο καλύψτε όλο το ψητό με τον αφρό.
3. Ανακατέψτε το δενδρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε το μιξ να κολλήσει ομοιόμορφα γύρω γύρω στο ψητό.
4. Βάλτε το ψητό όρθιο πάνω σε ένα ταψάκι και ψήστε στους 110 βαθμούς για 4 ώρες.
5. Βγάλτε το ψητό από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10–15 λεπτά.
6. Βάλτε το πάνω σε μια στρώση από τη διακόσμηση που επιλέξατε και βάλτε το στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 6 λεπτά.
7. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να πάρει βράση.
8. Παρουσιάστε στους καλεσμένους το ψητό πάνω στα μυρωδικά και χύστε το καυτό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ πάνω από όλο το ψητό. 

Για τις πατάτες

1. Τρυπήστε τις πατάτες με ένα καλαμάκι.
2. Αλείψτε τις πατάτες με λιώμενα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αλατίστε.
3. Τοποθετήστε σε ταψάκι και ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
4. Γυρίστε τες και με ένα πινέλο αλείψτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να καλύψει τις πατάτες.
5. Ψήστε για άλλα 20–25 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαιράκι.
6. Ανοίξτε στη μέση και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  στην κάθε πατάτα. 

Share