Κοτόπουλο με Ρύζι Curry ή Κάρδαμο

Υλικά

1 πακέτο κοτόπουλο στήθος
6 πιπεριές (2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες)
1 κρεμμύδι
250 gr. κρέμα γάλακτος
ρύζι Βas­mati
κάρδαμο ή Cur­ry
1 και 1/2κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

της Κλαίρης Μιχαήλ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε σε μία κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, πρώτα το κοτόπουλο, μέχρι να ασπρίσει απέξω σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα να βράσει μέχρι να πιεί το ζουμί. Πριν πιεί όλο το ζουμί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,
και προσθέτουμε τους σπόρους κάρδαμου. Μετά προσθέτουμε το ρύζι, το αφήνουμε 2 λεπτά να γυαλίσει και κατόπιν προσθέτουμε το νερό (για κάθε φλυτζάνι ρύζι Βas­mati, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό). Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε στα πιάτα το ρύζι και στο πλάι τοποθετούμε  το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε το ρύζι μας με Cur­ry, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το ρύζι σε 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και κατόπιν προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό (για κάθε φλυτζάνι ρύζι Βas­mati) στα οποία έχουμε ΗΔΗ διαλύσει 3 κουταλιές Cur­ry. Σερβίρουμε, βάζοντας το ρύζι στην άκρη του πιάτου και στο πλάι το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Σημείωση: Το κάρδαμο πρέπει να ανοιχτεί με μαχαιράκι προκειμένου να τσιγαριστούν οι σπόροι για να αρωματιστεί το ρύζι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top