Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 σκόρδο, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σπόροι κάρδαμου
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
4 γαρίφαλα
1,25 gr. κοτόπουλο, χωρίς τα εντόσθια, καθαρισμένο και πλυμένο
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι και μαυροπίπερο
200 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά αλεύρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε το μισό σκόρδο και τις μισές φέτες λεμονιού σ’ ένα ταψί. Χτυπήστε με γουδοχέρι το κάρδαμο, το κύμινο και τα γαρίφαλα και ρίξτε το μείγμα στο ταψί. Βάλτε το υπόλοιπο λεμόνι και το υπόλοιπο σκόρδο στο εσωτερικό του κοτόπουλου.

Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί, με το στήθος κάτω, αλείψτε το με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και αλατοπιπερώστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές ζωμό, σκεπάστε το με χαρτί bake και ψήστε το για 1 ώρα. Στη συνέχεια, γυρίστε το από την άλλη πλευρά και ψήστε το για άλλη 1 ώρα. Τρυπήστε το με ένα πιρούνι για να δείτε αν ψήθηκε.

Βγάλτε το κοτόπουλο απ’ το ταψί και στραγγίστε το ζωμό σε ένα μπωλ. Ξαναβάλτε το στο ταψί και προσθέστε στο μπωλ με το ζωμό το αλεύρι κι αφήστε το να διαλυθεί, ανακατώνοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό κι αφήστε τον για 2 λεπτά, ανακατώνοντας. Σερβίρετε το κοτόπουλο, περιχύνοντάς το με το ζωμό. 

Share