Κοτόπουλο Mango με ψημένη Quinoa
Υλικά
125 gr. Quinoa, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
3 κουταλιές γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο ginger
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
315 gr. mango σε κύβους
125 gr. αγγούρι σε κύβους, χωρίς σπόρους
4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς πέτσα περίπου 185 gr. το καθένα
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Ψήνουμε την quinoa σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα μέχρι να στεγνώσουν οι κόκκοι, για περίπου 2–3 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι οι κόκκοι να αρχίσουν να σκάνε. Όταν οι κόκκοι ροδίσουν ελαφρώς, μετά από 6 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, προσεκτικά, για να μη πιτσιλίσει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερή, για περίπου 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε, το ginger, το μέλι και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το mango και το αγγούρι και βάζουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλο ανάμεσα σε μεμβράνη για να λεπτύνουν. Αλείφουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 3–4 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε την quinoa και αφού την έχουμε ανακατέψει με ένα πιρούνι, την βάζουμε στα πιάτα. Από επάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το μίγμα του mango.