Γαλοπούλα με γέμιση

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 γαλοπούλα
χυμός από 5 πορτοκάλια
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά γέμισης:

3 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μέτριο κρεμμύδι
500 gr. κιμά
1 ξυνόμηλο
τα συκωτάκια της γαλοπούλας
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
100 gr. κουκουνάρια
500 gr. κάστανα καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι ζωμό κότας (από κοτόπουλο)

Εκτέλεση

της Ελένης Αβούρη
κλασσική συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ταψί με το χυμό πορτοκαλιών για 6 ώρες, βρέχοντας με το χυμό συχνά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε τον κιμά, τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους. Σβήνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε λίγο προσθέτοντας το ρύζι και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τη γαλοπούλα, βάζουμε σε ταψί αφού την αλείψουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ καλά, γύρω-γύρω. Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 5 ώρες. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε τη γαλοπούλα με το ζουμί της, προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα ακόμα στους 180–190 βαθμούς.

Ευχαριστούμε την Κα Ελένη Αβούρη για τις καταπληκτικές και σίγουρες συνταγές, που χάρισε αφιλοκερδώς στις νέες νοικοκυρές μέσω του www.aristonkitchen.gr

Share