Κανελόνια με Κοτόπουλο, Ρικότα και Σπανάκι

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

12 κανελόνια

Για τη σάλτσα ντομάτας: 

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
400 gr. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού: 

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1 ½ κούπας τριμμένη γραβιέρα

Για τη γέμιση: 

300 gr. σπανάκι φρέσκο
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 gr. βρασμένο κοτόπουλο σε λωρίδες
½ κούπας ρικότα ή ανθότυρο
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι κόλιαντρο

Εκτέλεση

(Μερίδες 6)

Βράστε 12 κανελόνια σε αλατισμένο νερό με 2 σταγόνες λάδι. Προσοχή μην τα παραβράσετε. Στραγγίστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρετε το σκόρδο. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε την σάλτσα 10′, να δέσει ελαφρά.

Σε μια δεύτερη μικρή κατσαρόλα σωτάρετε το αλεύρι στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 1 λεπτό. Ρίξτε μεμιάς το γάλα κι ανακατέψτε ζωηρά να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε 1 κούπα από τη γραβιέρα κι ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει.

Ετοιμάστε τη γέμιση:

Καθαρίστε, πλύνετε καλά και κόψτε το σπανάκι σε κομμάτια. Ζεματίστε το και στραγγίστε το. Πατήστε το καλά στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Σωτάρετε το κρεμμύδι στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ρίξτε κι ανακατέψτε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τη ρικότα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή σάλτσα τομάτας. Γεμίστε με το μείγμα τα κανελόνια κι αραδιάστε τα σ’ ένα μεγάλο Pyrex. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα τυριών και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 35′, ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρετέ τα αμέσως. 

Share