Schnitzel Κοτόπουλου Γεμιστά με Σπανάκι και Μανιτάρια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

800 gr. κοτόπουλο

1/2 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι

300 gr. μανιτάρια φρέσκα ή 1 κουτί

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

4 κουταλιές παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα Schnitzel. Ζεματάμε το σπανάκι και το σουρώνουμε. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαραθεί με το δικό του νερό. Το βγάζουμε και το ψιλοκόβουμε. Στην μία κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σωτάρουμε τα μισά μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Σε κάθε schnitzel βάζουμε στη μία πλευρά τους ποσότητα από τη γέμιση που κάναμε, τόσο ώστε να μπορούμε να το κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Απλώνουμε στο Pyrex με το άνοιγμα προς τα κάτω και περιχύνουμε με μία κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Ρίχνουμε στο Pyrex τα υπόλοιπα μανιτάρια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, κρεμμύδι, τομάτα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι για 10 λεπτά. Βγάζουμε το Pyrex, περιχύνουμε τα schnitzel με τη σάλτσα που φτιάξαμε, κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15–20 λεπτά ακόμα.

Τα σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια. Βάζουμε τα ζυμαρικά στην πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο σκεύος και από πάνω τοποθετούμε τα ρολλά αφού τα κόψουμε σε φέτες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Επίσης μπορεί να συνοδευτεί με κους κους.

Share