Κοτόπουλο σουβλάκι με Couscous

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε 24 κομμάτια
1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε 8 κομμάτια
χυμός ενός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος 

Για τη σάλτσα:

150 ml γιαούρτι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο 

Για το Couscous:

250 gr. Cous­cous
25 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βάλτε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σ’ ένα γυάλινο μπωλ και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον κορίανδρο. Ανακατώστε καλά, σκεπάστε το μπωλ κι αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο μεταξύ, ανακατώστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βάλτε τα στο ψυγείο.

Βουτήξτε σε νερό τέσσερα μεγάλα ξυλάκια για σουβλάκια, για 10 λεπτά. Προθερμάνετε το γκριλ. Περάστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές στα ξυλάκια και ψήστε τα για 10–12 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Διατηρήστε τα ζεστά.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε το Cous­cous σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στο Cous­cous, προσθέστε τον κορίανδρο, αλάτι και πιπέρι κι ανακατώστε καλά. Μοιράστε το Cous­cous στα πιάτα και σερβίρετέ το με τα σουβλάκια.
Συνοδέψτε τα με τη σάλτσα γιαουρτιού. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top