Κολοκυθάκια Γεμιστά

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 2 φορές στη μηχανή

3/4 κρεμμύδια πολτοποιημένα

1 ποτήρι τυρί τριμμένο

1/2 φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 

1 κύβο ζωμό λαχανικών ή βοδινό 

Υλικά για τη σάλτσα:

1 ποτήρι γάλα

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

4 κουταλιές Corn Flour 

Εκτέλεση

Βγάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη γέμιση. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σφηνώνουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια το ένα πολύ κοντά στον άλλο στο πάτο της κατσαρόλας.

Σε μιά άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Βάζουμε από πάνω ένα μικρό πιάτο για να τα κρατάει σταθερά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν. Δοκιμάζουμε τον κιμά.

Σάλτσα:

Παίρνουμε το ζωμό από τα κολοκυθάκια με μία βαθιά κουτάλα σουρώνοντάς τον. Βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και χυμό από 1 1/2 λεμόνι και το ζουμί από τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια. Σε ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε το Corn Flour. Καθώς βράζει το ζουμί με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα με το Corn Flour, όση ποσότητα χρειάζεται για να πήξει (δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε όλο το μείγμα). Στη συνέχεια χτυπάμε 2 κρόκους αυγών σε μεγάλο μπωλ και σιγά-σιγά ρίχνουμε τη σάλτσα από τα κολοκυθάκια. Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε όλη τη σάλτσα από το μπωλ στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια ή κρατάμε την σάλτσα σε ξεχωριστό κατσαρολάκι. Καλό είναι να τρώμε τη σάλτσα αυγολέμονo όταν τη φτιάχνουμε γιατί πήζει. 

Share