Κιμάς Picante
Υλικά
800 gr. κιμάς μοσχαρίσιος χωρίς πάχος & νεύρα, περασμένος 2 φορές από τη μηχανή, σπάλα ή κιλότο
7–8 μέτριες τομάτες
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
αλάτι, πιπέρι
1 ξύλο κανέλα
προαιρετικά σκόρδο
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 πιάτο βαθύ τριμμένη μυζήθρα ή provolone
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
από τη Μαρία Μάνου
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο νερό στον πάτο, τοποθετούμε τον κιμά και ανάβουμε τη φωτιά. Προσέχουμε μέχρι να πιεί όλο το νεράκι και βάζουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κρεμμύδι, που έχουμε κόψει σε κύβους και σωτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε τις τομάτες, αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει, ψιλοκόψει και αφαιρέσει τα σπόρια. Σε σιγανή φωτιά, προσέχουμε και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στην πιο χαμηλή θερμοκρασία της κουζίνας. Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι για να γίνει πικάντικος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε Pyrex που έχουμε αλείψει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στρώνουμε τον κιμά από πάνω βάζουμε το μισό τυρί. Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ κι από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε τις στρώσεις μας με τριμμένη φρυγανιά.
Συνταγή για πουρέ πατάτας.