Τυροπιτάκια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

250 gr. γιαούρτι στραγγιστό

200 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

500 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλάτι

500 gr. φέτα

2 αυγά

μοσχοκάρυδο ή λίγο δυόσμο

λίγο σουσάμι για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

της Ελένης Αβούρη

Δουλεύουμε λίγο το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τυρί, τα αυγά και το δυόσμο ή το μοσχοκάρυδο. Με τη ζύμη κάνουμε μικρά πιττάκια, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε το ταψί με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε από πάνω με λίγο κρόκο και ψήνουμε για 30–35 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Aπλή συνταγή, εύκολη και σίγουρη η επιτυχία . 

Share