Pizza Napolitana
Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
2 γεμάτες κουταλιές γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο
1 γεμάτη κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κομματάκι μαγιά μπύρας μέγεθος μικρού καρυδιού
2 κουταλιές χλιαρό νερό
250 gr. Provolone ή γραβιέρα
1/2 κιλό τομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
φιλετάκια αντζούγιας
ρίγανη
Εκτέλεση
από τον Giovanni Mercuri
H συνταγή είναι η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, συνοδευόμενη από μία πράσινη σαλάτα, αποτελεί ένα υπέροχο γεύμα.
Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι σε ένα μπωλ. Ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε το γάλα και το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τη μαγιά, αφού προηγουμένως τη διαλύσουμε σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο μπωλ με το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη μας να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Προσθέτουμε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μας λίγο πιο σφικτή. Αλείφουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ένα ταψί για πίτσα και πατάμε τη ζύμη μέσα με τα δάκτυλα. Στρώνουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους και τις κόβουμε σε φετάκια. Τις σωτάρουμε ελάχιστα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τις κρυώνουμε. Στρώνουμε την πίτσα με τις τομάτες και βάζουμε ενδιάμεσα τις φέτες τυριού. Γαρνίρουμε με φετάκια αντζούγιας και ελιές κομμένες σε ροδέλες. Αφήνουμε την πίτσα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά. Την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε την πίτσα πάντα ζεστή.