Σαμιώτικες τηγανόπιτες

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

για 38 τηγανόπιτες

2 αυγά

1 Farine Up 500 gr. Μύλοι Αγ. Γεωργίου

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

λίγο αλάτι

1 γιαούρτι ΤΟTAL 2% λιπαρά

1 γάλα ΝΟΥΝΟΥ 170 gr.

καλαμποκέλαιο  για το τηγάνισμα ή ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

τυρί τριμμένο για να γεμίσουμε τις τηγανόπιττες στο τραπέζι (φέτα ή γραβιέρα)

Εκτέλεση

Της Ουρανίας Θρασυβούλου

Αυτή η υπέροχη συνταγή είναι ότι πρέπει για Κυριακές και Σχόλες. Τις τηγανόπιτες τις γεμίζουμε με τυρί φέτα τριμμένη ή γραβιέρα τριμμένη. Αν θέλετε βάζετε μέσα και φρέσκια ντομάτα. Συνδυάζονται τέλεια με κεφτεδάκια και το Κυριακάτικο γεύμα σας είναι πλήρες.

Ανακατεύουμε τα υλικά  με το χέρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και κατόπιν ρίχνουμε το 1/2 Farine Uup. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το άλλο 1/2 κουτί Farine Up. Αφού τελειώσουμε  το ζύμωμα, βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, κλείνουμε  καλά  και την αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 1/2 ώρα. Πλάθουμε τις πίτες και τις τοποθετούμε σε πετσέτα.

Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο ή ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι και το μυστικό της επιτυχίας ΠΡΟΣΟΧΗ είναι στο τηγάνισμα. Πρέπει να τις κουνάμε με κουτάλα τρυπητή, όσο τηγανίζονται… Τοποθετούμε τις έτοιμες  τηγανόπιτες σε δίσκο και τοποθετούμε στο τραπέζι. Έχουμε ήδη τοποθετήσει σε μπωλ το τριμμένο τυρί με κουταλάκι σερβιρίσματος και έχουμε κόψει τομάτα σαλάτα, για όποιον θέλει να βάλει στην τηγανόπιτά του εκτός από τυρί και ντομάτα.

Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη μας κυρία Ουρανία Θρασυβούλου για την υπέροχη  συνταγή που μας έφτιαξε για άλλη μια φορά φέτος στο Καρλόβασι και μας αποκάλυψε με λεπτομέρεια, προκειμένου να προστεθεί στην τράπεζα συνταγών του aristonkitchen.gr. Είναι από τις λίγες Σαμιώτισσες που την κάνουν ακόμα, παρά τον κόπο και το χρόνο που απαιτεί. Οι τηγανόπιτες ιδανικά τρώγονται το καλοκαίρι, με ήλιο, θάλασσα και μπυρίτσα. 

Share