Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι, του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα

Υλικά

450 gr. κοτόπουλο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κ.σ. σκόρδο

4 κ.σ. Corn Flour

3 αυγά

1 κ.γ. τζίντζερ

5 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

1 κούπα ζάχαρη

4 κ.σ. κέτσαπ

1/4 κούπα ξύδι λευκό

1/4 κούπα μηλόξυδο

1 κ.σ. σόγια σως

1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο

Για το ρύζι:

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι

3 κούπες νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εκτέλεση

Aυτή η υπέροχη και πολύ απλή συνταγή του Culi­nary Chef Γιώργου Παπακώστα θα κάνει όσους την γευτούν τρισευτυχισμένους! Ακολουθεί αναλυτικά η διαδικασία:  

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε
2. Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά 
3. Σε ένα δεύτερο μπωλ βάζουμε το Corn Flour
4. Ένα-ένα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο Corn Flour και μετά στο αυγό
5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  και τηγανίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί
6. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας
7. Αφαιρούμε το πολύ λάδι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 4–5 λεπτά
8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να γλασαριστεί
9. Σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες βάζουμε το ρύζι μας και το πλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο.
10. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό, το αλάτι και τα ARISTOΝ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά στη μεσαία προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε το νερό να έχει υποχωρήσει κάτω από το ρύζι και να δημιουργούνται “κρατήρες” στην επιφάνεια, γυρνάμε τη φωτιά στη χαμηλή και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμο.
11. Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο πάνω από το ρύζι με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top