Ισλί πολίτικα του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τη ζύμη: 

400 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένα

200 ml ρετσίνα

100 gr. άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι σόδα

1 κουταλάκι αμμωνία

700 gr. αλεύρι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

Για τη γέμιση: 

200 gr. καρύδια ψιλικομμένα

1 κουταλάκι κανέλα

1 κουταλιά ζάχαρη

50 gr. φρυγανιά τριμμένη 

Για το σιρόπι: 

1 κιλό ζάχαρη

500 gr. νερό

100 gr. γλυκόζη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον πάγκο δημιουργώντας έναν κύκλο τα 3/4 του αλευριού και την άχνη. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μαζί με τη ρετσίνα και διαλύουμε μέσα σε αυτά τη σόδα και την αμμωνία. Ρίχνουμε προς το κέντρο σιγά σιγά μικρές ποσότητες του αλευριού και της άχνης, ζυμώνοντας παράλληλα. Ζυμώνουμε λίγο και απαλά, μέχρι να γίνει ένα μαλακό και ομοιόμορφο ζυμάρι (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει).

Παίρνουμε κάθε φορά μικρή ποσότητα ζύμης και την ανοίγουμε στο χέρι μας δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε στο κέντρο της περίπου μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση και κλείνουμε της άκρες προς τα μέσα δίνοντας τριγωνικό σχήμα.

Με ένα τσιμπιδάκι τσιμπάμε την επιφάνεια τους έτσι ώστε να κάνουμε το χαρακτηριστικό σχέδιο. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα μέχρι λίγο να ροδίσουν. 

Σιρόπιασμα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα λεπτό. Σιροπιάζουμε κρύα τα ισλί και ζεστό το σιρόπι. 

Share