Κουραμπιέδες Μαστίχας του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

500 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

250 gr. ζάχαρη άχνη

1 kg. αλεύρι

1 κ.σ. Bak­ing Powder

5 gr. μαστίχα 

αν θέλουμε προαιρετικά 100 gr. χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το Bak­ing Pow­der, τη μαστίχα σπασμένη μαζί με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και περίπου τα 2/3 του αλεύρου. Ζυμώνουμε και αν κολλάει στα δάχτυλα μας προσθέτουμε κι άλλο απο το αλεύρι. Πλάθουμε σε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πιέζουμε έτσι ώστε να γίνουν σαν δίσκοι. Ψήνουμε στους 120 βαθμούς Kελσίου για περίπου 1 ½ ώρα. Μόλις κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη. 
Στην ίδια συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε 100 gr. χοντροκομμένα αμύγδαλα λίγο πριν ξεκινήσουμε να πλάθουμε. 

Share