Γαρίδες με Papaya και Καρύδα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 κουταλιά καρύδα σε νιφάδες

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger

375 gr. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

155 gr. papaya σε κύβους

75 gr. γλυκοπατάτα σε κύβους

1 κουταλάκι curry

470 gr. μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες

10 gr. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε την καρύδα-τρίμμα (βρίσκουμε στο super mar­ket στους ξηρούς καρπούς) σε ένα μικρό τηγάνι, μέχρι οι νιφάδες να ροδίσουν, για 4 περίπου λεπτά. Αμέσως μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το gin­ger και σωτάρουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό περίπου λεπτού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, γυρίζοντας μια φορά, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε την papaya και τη γλυκοπατάτα και τα δύο κομμένα κυδωνάτα και σωτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν καλά, για 3–4 λεπτά. Προσθέτουμε το cur­ry και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και μετά τις κλημεντίνες.

Βγάζουμε σε μία ζεστάμενη πιατέλα, γαρνίρουμε με την καρύδα και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε. 

Share