Γαρίδες με Papaya και Καρύδα
Υλικά
1 κουταλιά καρύδα σε νιφάδες
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger
375 gr. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
155 gr. papaya σε κύβους
75 gr. γλυκοπατάτα σε κύβους
1 κουταλάκι curry
470 gr. μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες
10 gr. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε την καρύδα-τρίμμα (βρίσκουμε στο super market στους ξηρούς καρπούς) σε ένα μικρό τηγάνι, μέχρι οι νιφάδες να ροδίσουν, για 4 περίπου λεπτά. Αμέσως μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το ginger και σωτάρουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό περίπου λεπτού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, γυρίζοντας μια φορά, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε την papaya και τη γλυκοπατάτα και τα δύο κομμένα κυδωνάτα και σωτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν καλά, για 3–4 λεπτά. Προσθέτουμε το curry και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και μετά τις κλημεντίνες.
Βγάζουμε σε μία ζεστάμενη πιατέλα, γαρνίρουμε με την καρύδα και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.