Άσπρα Σπαράγγια Μιμόζα με ARISTON

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

16 άσπρα σπαράγγια

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 αυγό βρασμένο σφιχτό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το κάτω μισό από τα σπαράγγια απομακρύνοντας τα σκληρά μέρη. Ζεματάμε τα σπαράγγια για 4 λεπτά σε βραστό νερό ή τα κάνουμε στον ατμό. Κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί.

Λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα σπαράγγια και σωτάρουμε μέχρι το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να πάρει χρώμα, για 2–3 λεπτά.

Χωρίζουμε τα σπαράγγια σε 4 ζεσταμένα πιάτα και τα τοποθετούμε αφού τα στραγγίξουμε καλά με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο το ασπράδι του αυγού. Τον κρόκο τον περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι, πασπαλίζουμε λίγο πάνω από τα ασπράδια και σερβίρουμε. 

Share