Σαλάτα με Σολωμό και Beluga Caviar

Υλικά

1/2 κιλό πατάτες μακρόστενες
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500 gr. φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα δύο
400 gr. καπνιστό σολωμό κομμένο σε λεπτές φέτες
100 gr. άγρια ραδίκια
25 gr. red ή black caviar

Υλικά για τον πουρέ αβοκάντο:

1 μικρό αβοκάντο
1/4 φλιτζάνι sour cream
1 κουτάλι ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουταλιές χυμό γλυκολέμονου (lime)

Εκτέλεση

Ένα πολυτελές πιάτο για πολύ ειδικές περιστάσεις. Η συνταγή μπορεί να γίνει πιο προσιτή αν βάλουμε μπρικ (red caviar) αντί για το συγγενές χαβιάρι bel­u­ga (αυγά οξύρρυγχου – μαύρο χαβιάρι). Αν ξεπερνάς τα όρια, αντικατέστησε το bel­u­ga caviar με red caviar και συνοδεύστε το με σαμπάνια — Γαλλική φυσικά!

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τρυφερές και στραγγίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή να τις κάνουμε στον ατμό.
Τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε με την λεία πλευρά πάνω σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο.
Τις ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να σκουρύνουν γυρίζοντας τες.

Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να γίνουν τρυφερά και στραγγίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή να τα κάνουμε στον ατμό. Κόβουμε ακριβώς στη μέση.

Κόβουμε τις φέτες σολωμού σε λωρίδες.

Τοποθετούμε τον πουρέ αβοκάντο στα πιάτα και από πάνω με την εξής σειρά βάζουμε τις πατάτες, τα άγρια ραδίκια, τα σπαράγγια, το σολωμό και τελευταίο το χαβιάρι.

Για να φτιάξουμε τον πουρέ, χωρίζουμε το αβοκάντο στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο mix­er μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top