Κοτόπουλο Κάρυ με ρύζι Βasmati και Kάρδαμο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για 4 άτοµα

600 gr. φιλέτο µπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

3 κ.σ. yel­low cur­ry paste (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο αν θέλετε να έχει πιο ήπια  γεύση και να µην είναι καυτερό)

 1 φλυτζάνι ζωµό κοτόπουλου

400 ml γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας

3–4 µικρές πατατούλες µε την φλούδα

μερικές σταγονες Fish Sauce (προεραιτικά) ή αλάτι

150 gr. φιλέ αµυγδάλου, καβουρδισµένο

φρέσκα φύλλα κόλιανδρου για γαρνίρισµα (προαιρετικά)

Για το ρύζι:

1 φλυτζάνι ρύζι Bas­mati ή Jasmine 

2 φλυτζάνια βραστό νερό

1–2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

4–5 car­damom pods

αλάτι ή Fish Sauce

Εκτέλεση

Σπίτι μου, Σπιτάκι μου, Chef Καρολίνα Δωρίτη, 23–4‑2017

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Πλένετε καλά τις πατατούλες και τις κόβετε στα τέσσερα. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζετε δυο κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Σωτάρετε ελαφρά το κοτόπουλο και το αφαιρείτε προσεκτικά για λίγο µε τρυπητή κουτάλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, την πάστα κάρυ και 3/4 από το γάλα καρύδας (ή κρέμα καρύδας) και ανακατεύετε, ώστε να διαλυθεί καλά η πάστα και να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις πατάτες και χαμηλώνετε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα ή κρέμα καρύδας. Ρίχνετε μερικές σταγόνες Fish Sauce ή απλό αλάτι, αν χρειάζεται.

Σερβίρουµε µε ρύζι bas­mati ή jas­mine και καβουρδισµένο φίλε αµυγδάλου και φύλλα κολίανδρου (προεραιτικά). Σε µια µέτρια κατσαρόλα µε καπάκι ζεσταίνουμε 1–2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το κάρδαµο, τους μαύρους αρωματικούς σπόρους. Προσθέτουµε το ρύζι και το ανακατεύουµε να γυαλίσει. Ρίχνουμε το βραστό νερό και αλάτι ή Fish Sauce και βάζουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά. Κλείνουµε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το ανακατεύουμε ελαφρά και το καλύπτουμε µε μια πετσέτα και το καπάκι μισόκλειστο. Το αφήνουμε να σταθεί έτσι για άλλα 5–10 λεπτά και σερβίρουμε. 

Share