Mongolian μοσχαρίσια παϊδάκια με ρύζι, του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα

Υλικά

Υλικά για το μοσχάρι

4 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κιλό μοσχαρίσια παιδάκια (με ή χωρίς κόκκαλο)

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.γ. καυτερό πιπέρι

2 1/2 κούπες Soy Sauce

2 1/2 κούπες νερό

1 κούπα καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Υλικά για το ρύζι

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι

3 κούπες νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το ρετουσάρισμα της σάλτσας 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα στην μεσαία προς δυνατή φωτιά βάζουμε τo ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  να ζεσταθούν μαζί με το σησαμέλαιο. Όταν είναι πολύ ζεστό βάζουμε τα παϊδάκια και τα σωτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το μοσχάρι και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το τζίντζερ, το σκόρδο και το πιπέρι για ένα λεπτό να μαλακώσει το τζίντζερ. Βάζουμε το Soy Sauce και το νερό και με την κουτάλα ξύνουμε τον πάτο τις κατσαρόλας που έχουν κολλήσει τα λίπη του κρέατος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στην μεσαία σκάλα, βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, κλείνουμε με το καπάκι και τη βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες.

Σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες βάζουμε το ρύζι μας και το πλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό, το αλάτι και το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά στη μεσαία προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε το νερό να έχει υποχωρήσει κάτω από το ρύζι και να δημιουργούνται ‘κρατήρες’ στην επιφάνεια, γυρνάμε τη φωτιά στο χαμηλό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμο.  

Βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας στην άκρη να ξεκουραστεί. Βάζουμε το ζωμό πλέον σε μεσαία φωτιά να ρετουσαριστεί με μια κουταλιά της σούπας ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. 

Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι το μοσχάρι μας, βάζουμε τη σάλτσα και διακοσμούμε με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top